Kamu SM Nitelikli Elektronik Sertifika Basvuru Süreci Hakkında Duyuru

Sayın İlgili;

Üniversitemiz Elektronik Belge Yönetim Sistemi’nde kullanılması amacı ile Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne (KamuSM), Makam oluru doğrultusunda imza ve paraf yetkisi olan personel adına Nitelikli Elektronik Sertifika başvurusu yapılmıştır.

Başvuru sürecinde KamuSM’nin başvuru@kamusm.gov.tr e-posta adresinden  adınıza tanımlı @trakya.edu.tr hesabınıza başvuru formu linkini ve başvuru adımlarını içeren ve aşağıda örneği sunulan, “Kamu SM Nitelikli Elektronik Sertifika Basvuru Parolasi” konulu e-posta gönderilmiştir. Adınıza gelen e-postadaki ilgili adımların EK dosyada ve aşağıda sunulan bilgiler doğrultusunda tamamlanması gerekmektedir.

Başvuru Formu doldurulduktan sonra çıktısının alınarak tarafınızca imzalanması ve Genel Sekreterlik’e gönderilmek üzere birim sorumlunuza  23 Ekim 2015 Cuma  gününe kadar teslim edilmesi gerektiği önemle bilginize sunulur.

 

Örnek E-Posta

Kamu SM®

Kamu Sertifikasyon Merkezi

Sayın …………………………..,

Bu ileti Kurum Yetkilinizin bildirdiği e-posta adresinize Nitelikli Elektronik Sertifika başvurusu yapabilmeniz için gönderilmiştir.

15 Ocak 2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre, Kamu Sertifikasyon Merkezi'nin vermiş olduğu güvenli elektronik imza, elle atılan imza ile aynı hukuki sonucu doğurmaktadır.

Başvuru esnasında göreceğiniz bilgiler Kurum Yetkiliniz tarafından Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne bildirilmiştir.

Aşağıdaki adımları takip ederek başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • www.kamusm.gov.tr adresli Kamu SM anasayfasında yer alan "Başvuru İşlemi" linkine tıklayarak başvuru sayfası açılır. Bu sayfada yer alan "Resimdeki Yazı", "Kimlik No" ve "Başvuru Formu Erişim Parolası" alanları doldurularak giriş butonuna basılır.
  • Başarılı bir şekilde giriş yapıldığında "Sipariş Formu Seçimi" ekranı gelir. Bu sayfada yer alan "Başvuru linki" tıklanarak "Başvuru Formu" sayfası açılır.
  • Başvuru Formundaki alanlar doğru ve eksiksiz olarak doldurulur ve form onaylanır.
  • Form onaylandıktan sonra; formda bildirdiğiniz cep telefonuna "SMS Onay Kodu" gönderilir.
  • Onay kodu doğrulandıktan sonra form, Islak İmzalı Başvuru Arayüzü'nü (Elle atılan imza) ya da Elektronik İmzalı Başvuru Arayüzü'nü (Geçerli bir e-imza sertifikanızın olması gerekir) kullanarak imzalanır.
  • Islak İmzalı Başvuru Arayüzünün şeçilmesi durumunda bir PDF belgesi oluşturulur. Bu PDF belgesi yazıcıdan çıkartılır, Sertifika Başvuru Sahibi tarafından imzalanır ve Kurum Yetkilisine teslim edilir.
  • Elektronik İmzalı Başvuru Arayüzü'nü kullanarak imzalama yaparken Sertifika Başvuru Sahibinin daha önceden almış olduğu geçerli bir Nitelikli Elektronik Sertifikasının bilgisayara takılı olması gerekir.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ için kullanılacak;

Başvuru Formu Erişim Parolanız

:

..........

Başvuru Formu Erişim Adresiniz

:

www.kamusm.gov.tr adresli Kamu SM anasayfasında yer alan "Başvuru" linkine tıklayarak başvuru yapılabilir.

Yardım 1: TALM-001-050 Islak İmzalı (El ile Atılan) Başvuru Arayüzü hakkında yardım almak için tıklayınız
Yardım 2: TALM-001-003 Elektronik İmzalı Başvuru Arayüzü hakkında yardım almak için tıklayınız

Başvuru işlemlerinizi daha önce gerçekleştirdiyseniz, bu e-postayı dikkate almayınız.

Bu e-posta ile ilgili olarak soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak Kamu SM Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla.
Kamu SM®, Kamu Sertifikasyon Merkezi


Tel

:

444 5 576

Fax

:

0 (262) 64818000 (262) 6481800

E-posta

:

bilgi@kamusm.gov.tr

Web

:

www.kamusm.gov.tr

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Örnek Başvuru Formu:

Başvuru formundaki;

  • Sertifika bilgisinde “Sertifikam İnternetten Yayınlansın” seçeneğini seçmeniz,
  • “Güvenlik Sözcüğü”nün unutulmaması ve GSM bilgisinin kullanımınızdaki numara olması önem arz etmektedir.

Resim

Ek Dosyalar
Bu içerik 19.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 10189 kez okundu.