Üniversite Ağı dışından FTP Hizmetine Erişim


Üniversite İnternet ağı dışından kişisel ve kurumsal web sitelerine FTP ile bağlanmak için yapılması gereken işlemlerin sıralaması aşağıdadır.

Yapılması gereken işlemler:

  1. Windows Başlat menusunden Donatıların altında bulunan Komut Satırı istemcisine girilir.

Resim

Resim


2.  Komut satırı işlemcisine, ftp ile bağlanılacak siteye ftp istegi gonderilir. Aşağıdaki örnek Bilgi İşlem Daire Başkanlığının web sitesi üzerinden anlatılmıştır. Bu örnekteki bidb yerine siz kendi sitenizin adini yazmalısınız.

3.  Bağlanılacak ftp sitesine ftp isteği için  Komut Satırına  ” c:>ftp bidb1.trakya.edu.tr “ yazılarak enter’a basılır. Sonraki satırda sizden kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz beklenir. Burada girilecek olan kullanıcı adı ve şifre ……@trakya.edu.tr  e-posta hesabınızın kullanıcı adı ve şifresidir. FTP işlemi için size verilen kullanıcı adı ve şifresi değildir!!!

Resim


4.   ……@trakya.edu.tr  mail adresinizin kullanıcı adı ve şifresini girdikten sonra ekrada görülen “Authentication successful” uyarısıyla kimlik denetiminim başarılı olarak yapıldığı anlaşılır.

Sonraki aşamada  Web tarayıcımıza ftp://bidb1.trakya.edu.tr yazarak ftp kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz. Bu aşamada kullanıcılar ftp://.......trakya.edu.tr  websitelerininadlarını yazacaklardır. Şifre denetiminden sonrada  ftp ile dosyalarınızı sitelerinize gönderebilirsiniz.

Resim

 
Bu içerik 13.11.2012 tarihinde yayınlandı ve toplam 4316 kez okundu.