Education Roaming - Eğitim Dolaşım Altyapısı

Kablosuz Ağ'ın kurulmasıyla birlikte,üniversitemiz eduroam (Education Roaming-Eğitim Gezintisi) Konfederasyonunun da üyesi olmuştur.Bu üyelikle birlikte, eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurtiçi, yurtdışı) giden personelimiz ve öğrencilerimiz, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan üniversitede kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak o kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabilecektir. Aynı durum, eduroam üyesi olan kurumlardan üniversitemize gelen yabancı konuklar için de geçerlidir. Bu konuda daha detaylı bilgiye ve üye kuruluşlar listesine, www.eduroam.org ve www.eduroam.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Eduroam ağına bağlanmak için gerekli programlar

Windows XP ve Windows / versiyonlarında uygulama kurulduktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir.
  • Windows XP- Vista - 7 işletim sistemleri için SecureW2 kurulum anlatımı için tıklayınız.
  • Windows Mobile versiyonu için tıklayınız.

Windows Mobile uygulamasını bilgisayarınızda çalıştırmadan önce mobile cihazınızın, ActiveSync bağlantısı yapılmış olmalıdır.
  • Kurulum anlatımı için tıklayınız
  • Android 2.x kurulum anlatımı için tıklayınız.
  • Linux ve Ubuntu için uygulama kurulmasına gerekyoktur. Örnek Linux/Ubuntu kurulumu için tıklayınız.
Bu içerik 12.03.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 685 kez okundu.