BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI TS EN ISO 27001:2013 BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ SERTİFİKASINI ALDI

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Üniversitemizde tüm kullanıcılarımıza daha güvenli hizmet sunmak amacı ile  ISO 27001 kapsamında belirlediği hedef ve politikalarını gerçekleştirmek için Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) ISO/IEC 27001’de belirtilen gereksinimleri yerine getirerek, TS EN ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almıştır.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Politikalarının amacı; Trakya Üniversitesi çalışanlarının, sistemlerinin, bilgi ve varlıklarının; gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik bakımından yapılması, uyulması gereken iş kurallarını hedeflemek ve bu hedefler kapsamında iş sürekliliğini sağlamaktır.

Kurumun amacı herhangi kimse üzerinde kısıtlayıcı politikalar üretmek değil aksine açıklık, güven ve bütünlüğe yönelik kültürü yerleştirmektir. Kurum bilerek / bilmeyerek yapılan, yasadışı veya zararlı eylemlere karşı çalışanın ve kurumun haklarını koruma altına almaktadır. Bilgi teknolojileri ile alakalı sistemler kurumun sahip olduğu değerlerdir. Güçlü bir bilgi güvenliği tüm çalışanların dâhil olduğu takım çalışmasıyla gerçekleştirilir. Bilgi güvenliğinin sağlanabilmesi için tüm personelin bilgi güvenliği politikalarını iyi bilmesi ve uygulamanın sorumluluğunu taşıyabilmesi gerekmektedir.

Resim





Bu içerik 10.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2089 kez okundu.