İnternet Erişiminde Kimlik Doğrulama İşlemi


İnternet Erişiminde Kimlik Doğrulama İşlemi

5651 Sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında” kanunun uygulanabilmesi çerçevesinde, tüm birimlerdeki bilgisayar kullanıcılarının internet çıkışlarına ait trafik bilgilerinin tutulması gerekmektedir. Bu işlemin sağlanabilmesi için, tüm kullanıcıların internete kimlik doğrulama sisteminden geçirilerek çıkmaları sağlanacaktır. İlgili güncellemeler yapıldığında, internete çıkmak isteyen kullanıcıların, ancak kurumsal e-posta hesap adı ve e-posta şifresini girmeleri durumunda internete çıkabilmeleri mümkün olacaktır.  

Personel için;

“@trakya.edu.tr” uzantılı kurumsal e-posta hesabındaki kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılmalıdır. Kurumsal e-posta hesabına sahip olmayan ya da şifresini hatırlamayan personelin Bilgi İşlem Daire Başkanlığına başvurması gerekmektedir.

Öğrenciler için;

Daire Başkanlığımız tarafından 2014 yılı öncesi girişli tüm öğrenciler için “öğrencino@trakya.edu.tr” şeklinde e-posta hesabı tanımlanmıştır,  2014 ve sonrası girişli öğrenciler için  "adsoyad@trakya.edu.tr" şeklinde e-posta hesapları tanımlanmaktadır. Şifresini  hatırlamayan öğrencilerin, bağlı bulunduğu okul/bölümde sadece öğrenci e-posta şifresi güncelleme ile yetkilendirilmiş personele başvurması gerekmektedir.

Öğrenci e-posta şifresi güncelleme ile yetkili personel listesi

 

Bu içerik 10.12.2012 tarihinde yayınlandı ve toplam 237127 kez okundu.