Otomatik IP dağıtım sistemine geçiş

           
 Sayın İnternet Kullanıcıları,

 

             Üniversitemiz Bilgi İşlem Altyapısı yenileme ve geliştirme projeleri çerçevesinde; 5651 nolu yasaya göre istenen günlüklerin sağlıklı olarak tutulması ve IP çakışmalarının önüne geçilmesi amacıyla, birimlerde kullanılan bilgisayarlarda sabit IP numarası atanmasısisteminin yerine merkezimizde bulunan DHCP (Domain Host Control Protocol) sunucusundan otomatik IP dağıtımı sistemine geçiş planlanmaktadır. Ancak söz konusu geçiş öncesinde, biriminizde bulunan tüm ağ cihazlarının (Server, Access Point, vb) DHCP sunuculuğu yapmayacak şekilde yapılandırıldıklarından emin olunmalıdır.

 

            Tüm internet kullanıcılarının bilgisayarlarındaki IP numarası alanını otomatik IPalacak şekilde yapılandırmaları gerekmektedir. Bu işlem yapıldığında, “10.40.254.13” IP numaralı DHCP sunucudan Otomatik IP alınıp alınmadığı kontrol edilmelidir.

 

Ayrıca, sayfanın alt kısmında bulunan ek dosyalarda bulunan otomatik_ip.exe

bağlantısındaki yazılımı bilgisayarınıza indirerek, inen dosya üzerinde mausunuzun sağ tuşuna tıklayarak  “Yönetici olarak çalıştır” seçeneği ile çalıştırılarak da bu kontrol ve yapılandırma işlemi otomatik olarak yapılabilir ve herhangi bir teknik sorunla karşılaşıldığında, Daire Başkanlığımızdan destek istenebilir.

 

                 Yukarıda belirtilen işlemlerin 18.05.2012 tarihine kadar sonuçlandırılması, bu tarihten sonra bilgisayarlarını otomatik IP alacak şekilde yapılandırmayan kullanıcıların internete çıkışında sorunlar yaşanabileceği hususunda gereğini bilgilerinize önemle arz ederiz.

 

                 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Ek Dosyalar
Bu içerik 06.06.2012 tarihinde yayınlandı ve toplam 9151 kez okundu.