Windows 10 kurulu bilgisayarlar için Kaspersky Endpoint Security ‘nin kaldırılması ve Microsoft Defender (Virüs ve Tehdit Koruması) aktif edilmesi

Sayın Bilişim Sistemleri Kullanıcımız,

Üniversitemizde kullanılmakta olan Kaspersky Antivirüs yazılımının lisans süresinin 02.05.2022 tarihinde sona ereceği ve bu hususta yapılması gerekenleri içeren “Antivirüs Yazılım Değişikliği Hk” konu başlıklı e-posta 08.04.2022 tarihinde tüm kullanıcılarımıza gönderilmişti. Ancak sistem üzerinde yapılan incelemelerde bazı kullanıcıların lisans süresi sona eren Kaspersky Antivirüs yazılımını hala bilgisayarlarından kaldırmadığı ve kullanmaya devam ettikleri görülmüştür. Güncelleme süresi sona eren bir antivirüs yazılımının kullanımına devam edilmesi durumunda, antivirüs veri tabanı güncellemelerini alamayacak olan bilgisayarların güncel virüs, trojan, malware vb. saldırılarına karşı açık hale gelecek olması sebebi ile veri kayıplarıyla sonuçlanan olumsuzluklar yaşanabilecektir.  

Bu sebeple aşağıdaki kullanım klavuzlarında belirtilen ilgili çalışmaları hala yapmamış olan kullanıcılarımızın Kaspersky Antivirüs yazılımını bilgisayarlarından kaldırmaları ve ivedilikle Şekil 1’de gösterilen Windows Güvenliği (Windows Security) uygulamasını aktif hale getirmeleri gerektiği bilgilerinize önemle duyurulur.

Resim
Şekil 1 : Denetim Masasında bulunan Windows Güvenliği Ekranı

Süreç içinde destek almak isteyen kullanıcılarımız Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın teknik personelinden https://destek.trakya.edu.tr/ adresini kullanarak canlı destek alabilirler.

·         Windows 10 işletim sistemi kurulum kılavuzuna ulaşmak için  Tıklayınız;

·         MacOS işletim sistemi kurulum kılavuzuna ulaşmak için Tıklayınız

·         MacOS kendi işletim sistemine ait Güvenlik Duvarını Aktifleştirme Kılavuzu Tıklayınız;

Lütfen kılavuz için tıklayınız.

1. Duyuru

Resim

Bu içerik 01.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 1611 kez okundu.