Akademik Teşvik Ödeneği Programı Eğitimi

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği kapsamında Üniversitemiz öğretim elemanlarının başvuru ve değerlendirme süreçleri manuel olarak yürütülmekteydi. Bu nedenle, kâğıt ortamında sunulan on binlerce sayfa dokümanın incelenmesi, araştırmacılardan ilave bilgi ve belge talep edilmesi ile aynı faaliyetin farklı komisyonlar tarafından yapılan değerlendirmelerindeki olası tutarsızlıkların tespit edilememesi gibi güçlükler yaşanmaktaydı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Akademik Teşvik Ödeneği süreçlerinin tümüyle elektronik ortamda sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi (ATÖSİS) isimli bir yazılımın geliştirilmiş olduğu ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinin de aralarında bulunduğu 28’den fazla üniversite tarafından bu yazılımın kullanıldığı bilgisine ulaşılmıştır. ATÖSİS Sistemini geliştiren firma ile iletişime geçilmiş KVKK kapsamında gizlilik sözleşmeleri imzalanmış, ilgili uygulama üniversitemiz sunucusuna kurularak verilerin üniversitemizde kalması sağlanarak Üniversitemizde Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi kurulmuştur.

Programın kullanımına ilişkin eğitim videosuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Videoyu İzlemek için lütfen tıklayınız
.

Bu içerik 23.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1208 kez okundu.